Vår retur-, omleverings- og refusjonspolicy

Med vår kundevennlige retur-, omleverings- og refusjonspolicy har du rett til en 100% pengene tilbake-garanti.

Nedenfor er forskjellige omstendigheter en klient kan møte, og hver omstendighet har en anbefalt tilnærming for å løse.

MISKENDE PAKKER: Pakken din MISSES under transport og ble aldri levert til den angitte adressen din. Hvis dette skjer, sender vi pakken på nytt, og hvis det andre forsøket mislykkes, får du refusjon.
TOLDBESLAG: Pakken din ble BESLUTTET AV TOLD. Dette kan bare skje med et destinasjonsland vi sender til for aller første gang. Hvis vi tidligere har sendt til ditt land (oppført under vellykkede leveranser-siden), har du ingenting å bekymre deg for. Hvis dette skjer, sender vi pakken på nytt, og hvis det andre forsøket mislykkes, får du refusjon.
SKADEDE PRODUKTER: Produktene ble levert, men SKADET. Gi bilde / video bevis på produktet som viser at det var skadet. Hvis dette skjer, sender vi pakken på nytt, og hvis det andre forsøket mislykkes, får du refusjon.
Uønskede produkter: Du trenger ikke lenger produktet du bestilte. Hvis dette skjer, må du returnere produktet til oss innen 7 dager og få refusjon bare for produktkostnaden.
FEILORDRER: Du bestilte feil produkt. Hvis dette skjer, må du returnere produktet til oss innen 7 dager og få refusjon bare for produktkostnaden.
KVALITETSSPØRGSMÅL: Produktkvaliteten var ikke som forventet. Dette gjelder hovedsakelig produkter som generiske forskningskjemikalier. Hvis stoffets renhet ikke er nevnt på produktsiden, er det riktig å anta at det er minst 98% rent i henhold til vår kvalitetsgaranti. Noen produkter som heroin og kokain er priset etter kvalitet. Det kan være et spørsmål om feilmerking, og du betalte for 98% ren kokain og mottok 80% renhet i stedet. Du må teste kvaliteten og være veldig sikker før du rapporterer dette som et problem. Hvis dette skjer, returner produktet tilbake til oss innen 7 dager og få full refusjon ELLER beholder du produktet med lavere renhet du mottok og får delvis refusjon for ekstra du betalte. Når det gjelder GHB, tilbyr vi til og med et gratis GHB EZ-testsett til førstegangskjøpere, slik at de kan bruke til å teste produktets kvalitet før forbruk.

Returpolicy

Du kan returnere et produkt hvis du bestilte feil produkt eller kvaliteten er under forventningene dine, eller du ombestemte deg og ikke lenger trenger produktet. Du betaler imidlertid returavgiften og får tilbakebetaling for hele beløpet du betalte for produktet.

Retningspolicy

Vi kan sende en pakke til deg hvis den ble skadet eller mistet eller beslaglagt av tollvesenet. Vi må prøve å sende om først, og du kan bare be om refusjon hvis det andre forsøket mislykkes. Men hvis du ber om refusjon på grunnlag av at du ikke lenger trenger produktet, er det akseptabelt.

Angrerett

Nå må det ha vært klart at du kan be om tilbakebetaling av mange årsaker. Den eneste begrensningen er imidlertid at vi i noen tilfeller ikke refunderer fraktgebyrer.

Ditt ansvar

Du dekkes fullstendig av retningslinjene for retur, omlevering og refusjon. Imidlertid er det noen få ansvarsområder du må påta deg.

Vær veldig sikker på at du trenger et produkt før du bestiller det. Ikke bestill et produkt av spenning for å finne ut at når du mottar pakken, at du allerede har ombestemt deg.
Ta deg tid til å velge nøyaktig hvilket produkt du trenger. Hvis du vil berolige partneren din for en god seksuell opplevelse, ta et klart valg mellom GHB, Ketamine og Rohypnol. Ikke skynd deg å bestille en når den andre kunne ha vært et bedre alternativ.
Gi nøyaktig informasjon når du bestiller. Vi har muligheter for å bestille med et falskt navn, betale anonymt, og du kan til og med bestille uten å opprette en konto på nettstedet vårt. når det gjelder leveringsadressen din, må informasjonen imidlertid være så fullstendig / spesifikk som mulig for å unngå feilleveranser.
Bestill bare når du er sikker på å betale innen 48 timer. Vi har alltid mange klienter og bestillinger å håndtere (selvfølgelig er vi på side 1 i Google), så det er et smart valg å ikke la bestillingen vente for lenge.

Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss. eller besøk siden Ofte stilte spørsmål.

… og siden du allerede vet hva en refusjonspolicy er, trenger du ikke slå den opp.