Pengene tilbake-garanti er 100%.

Pengene tilbake-garanti uten spørsmål. Hvis du allerede har lest retningslinjene for retur, omlevering og refusjon, bør dette være veldig klart for deg. Disse retningslinjene er på plass for å sikre at hvis du har rett til en delvis eller full refusjon, betaler vi 100% av refusjonen uten å stille spørsmål.

Målet vårt er å sikre at en klient aldri taper penger når han har å gjøre med oss, selv om dette kan være umulig i tilfeller der en klient må betale fraktgebyret når han returnerer et produkt. Slike tilfeller er sjeldne, og det er derfor retningslinjene også beskriver kundens ansvar for å sørge for at de ikke befinner seg i en slik situasjon.

100% pengene tilbake-garanti for mislykkede forsendelser

Vi gjør det også klart at tilfeller av mislykket levering som skyldes manglende eller beslaglagte produkter, krever at klienten tillater oss å prøve en ny levering. Hvis forsøket på nytt mislykkes, begynner refusjonen.

Mer informasjon finnes på våre retningslinjer og ofte stilte spørsmål.

Historien om denne garantien

Alle vet hva en pengene-tilbake-garanti er. Så det er ikke nødvendig å slå det opp. Men hvis du er nysgjerrig, sier wikipedia …

Det 18. århundre gründeren Josiah Wedgwood var banebrytende for mange av markedsføringsstrategiene som brukes i dag, inkludert tilfredshet eller pengene-tilbake-garanti på hele spekteret av keramikkprodukter. Han benyttet seg av garantitilbudet for å sende produktene sine til rik klientell over hele Europa uoppfordret. Pengene-tilbake-garantien var også et viktig verktøy for tidlige amerikanske postordresalgspionerer i USA som Richard Sears og Powel Crosley Jr. for å vinne tilliten til forbrukerne. Bruken av pengene tilbake-garantier har vokst betydelig de siste årene og har blitt standard praksis for direkte markedsføring på tvers av alle medier.